Anderen over An

De aanpak van An is erop gericht om in sneltreinvaart het vraagstuk te onderzoeken en er eerste antwoorden op te geven. Juist omdat we niet de details van de organisatie kennen en met de ogen van frisse buitenstaanders kijken, zijn de antwoorden verrassend en soms wel even slikken. In ons geval vind ik dat we behoorlijk zijn uitgedaagd door onze partners, een harde waarheid onder ogen moesten zien toen zij ons vraagstuk onderzochten en bespraken. Het gaf ons een aantal nieuwe invalshoeken en genoeg prikkels om er ook echt wat mee te doen. Het resultaat is dat we de juiste vorm hebben gevonden om nog dit jaar drie nieuwe samenwerkingsverbanden/joint ventures op te zetten.

Daarnaast heb ik interessante inkijkjes gekregen in twee andere organisaties, die me aan het denken hebben gezet over onze eigen organisatie. Ik verwacht dat daar nog verdere samenwerking uit voort zal komen.
— Rolien van Dijk, director kernprogramma’s, de Baak
Als je begint over de ander, dan vraagt An: Wat leert dat je over jezelf? Als je hardop nadenkt over wat je eigenlijk zou moeten doen, dan zegt An: Kom op, we doen het nu meteen! Zodra je met An in gesprek bent, is de reis begonnen...
— Ageeth Telleman, managing partner, Twynstra Gudde
Vorm van de organisatie safari: lekker hoog tempo. Van vraag naar interventie is leerzaam en ook elders toe te passen. Faciliteren: je stuurt en op resultaat en op proces
— Paul Veger CEO Decos
De interventies die An samen met de betrokkenen onderneemt zijn nooit vrijblijvend en vragen van iedereen die een rol speelt, vaak ook de opdrachtgever (!), om vaste posities te verlaten en in beweging te komen. Zorgvuldige afstemming is raadzaam want An’s interventies hebben serieuze impact op de betrokkenen en hun organisatiecontext en laten voor vrijblijvend consumeren weinig ruimte.
— Jules Koster, director innovation, de Baak

Klanten

Decos - organisatie safari

Naturalis -  organisatie safari

Politie Den Haag - organisatie safari

Vluchtelingenwerk - learning on the other job en de Informele Leider

PGGM - learning on the other job tussen afdelingen

Ministerie I&M -  balans in hectiek

Gemeente Ede - leiderschaps- en organisatie-ontwikkeling

Diverse organisaties jeugdzorg Amsterdam - Lerend Systeem 

Gemeente Almelo - Beweging 'Almelo in 10 jaar welvarend'.

Gemeente Schiedam - Vitaal Schiedam Beweging

Kindercentrum Watergraafsmeer - talentendag op locatie Maakland

De Nederlandse School - begeleiden onderwijspioniers

Centrum voor Postacademisch Juridisch Onderwijs - trend/innovatie meetings Managementteam

Stichting Doen - De sociale tussenruimte

Philadelphia Zorg - Innovatie & weerstand

Gemeente Schiedam - Versterken Wijkeconomie

Ouderenzorg Lyvore - De dood tot leven