Pak je kans - gratis boek.

Stel je voor. 

Je kijkt op. De wereld om je heen was even verdwenen. Je weet niet meer voor hoe lang. Je hebt het boek gesloten, je hand ligt vriendelijk op de kaft. Je ademt dieper nu. Er is een deur in je hoofd open gegaan. 

Je ziet het duidelijk: het belang van de netwerken in en rond je organisatie. De collega die je zo irriteert heeft ook een netwerk, en een ander dan het jouwe. Hij vindt ook wegen buiten de formele. Je ziet opeens dat jouw of zijn weerstand een mogelijkheid in zich herbergt en geen ondermijning is.  

Je hebt zin gekregen. Om even binnen te lopen, juist bij hem, hij zal verrast zijn. En hij zal het meteen leuk vinden, een experiment. Je voelt weer waar je voor staat, tot in je tenen en in de toppen van je vingers. Veel woorden zijn daar niet voor nodig. 

Je staat op. Je weet het, je gaat ze bij elkaar brengen die verschillende bloedgroepen. Je weet nog niet precies hoe dat aan te pakken, en dat is nu juist het leuke. Het is toch altijd onaf las je, en dat besef geeft je energie. Geen vergadering, geen grote plannen, gewoon beginnen, ook dat las je. Nu. Geen tijd te verliezen. Je staat op. 

Bovenstaande is natuurlijk mijn fantasie. Tot nu toe zijn de reacties op mijn boek Olifantenpaadjes positief, maar ook wat abstract: ‘inspirerend, mooi boek, herkenbaar’. Maar wie weet is er wel iemand die het voorgaande herkent.  Ik hoor het graag!

Of ben jij degene die me belooft dat je in actie zal komen als je mijn boek gelezen hebt? Dan krijg je mijn boek. Als tegenprestatie wil ik je dan interviewen samen met de collega’s die jij in beweging gebracht hebt. Gewoon beginnen!